Tidlig morgen i Antalaha, Madagaskar

Hvorfor sove lenge når en kan stå opp etter å ha våknet av seg selv helt uthvilt tidlig på morgenen?
Klokka er litt over 06.00, sola har stått opp og når den står opp, ja da hopper jeg som regel munter lett trallende ut av senga. Har faktisk blitt en morgenfugl med årene, noe de som kjente meg tidligere enda har vanskelig med å forstå 😃

Har nå tatt med med ipaden ut på balkongen og mens fingrene flyr over tastaturet så våkner byen mer og mer til liv. Fuglene (har både hørt og sett en Fody) synger rett ved siden av meg, ett par Gullstøvgekkoer er ute på matjakt (er glad vi har de både ute på balkongen og inne på rommet, siden de er verdensmestre i å fange mygg), hunden har akkurat vært innom verandaen min og hilst på meg…
…og ellers så er det mer og mer aktivitet ute gata.

Hanene rundt om i byen starter vekkekampanjen allerede klokken fire, så da var jeg kort våken men bestemte meg for å sove litt til. De er faktisk enda ikke ferdig med å gale, så her kan ingen si at de ikke tar jobben sin alvorlig.

Himmelen er blå og selv om det er vinter her nede er det helt ok å sitte ute i en lett strikkejakke. Lyset er veldig spesielt på denne tiden av dagen og restauranten rett over gaten, ett rødt hus med THB-reklame på veggen bader i morgenlyset. THB er en av ølsortene i Madagaskar og samme hvor langt bort fra sivilisasjonen man kommer, ja så finner man minimum 2-3 flasker THB hos en av de lokale små butikkene.

Siden det blåser lett hører jeg ikke bruset fra det indiske havet som er bare 100 meter vekk fra her jeg sitter. Må gå meg en tur ned til stranda i formiddag og få hørt litt på havets melodi. Det indiske havet her på østkysten av Madagaskar er skikkelig mektig og selv om jeg er glad i å bade ville ikke ti ville hester fått meg ut i vannet her frivillig. Det er ett par steder ned langs kysten hvor en kan bade, men Antalaha er ikke en av dem. Til Madagaskar reiser man så vi så ikke for å tilbringe dagene på stranden. Her er det så mye annet spennende å oppleve at tiden flyr avgårde og brun blir man likevel om ikke på hele kroppen. Siste jeg tok ett bad på en lokal strand her nede var for to år siden og siden jeg hverken er lita eller så brun som de innfødte kan dere bare tenke dere hva for en attraksjon jeg ble der jeg gikk ut i vannet i min nye fargerike bikini. Har hatt som credo de siste årene når jeg har vært på badeferie ved Middelhavet å finne meg en solsenga i nærheten av noen som garantert har 10-20 kilo mer på ribbene og samtidig er mye blekere enn meg, „easier said than“ done her i Madagaskar (så lenge jeg ikke er på en av de få turistplassene ved vestkysten eller på øye Sainte Marie).

Dagens program er relativt avslappende. Skal ta en spasertur ned på stranda på formiddagen, siden min bedre halvdel skal på ett møte.
Etter middagen som serveres klokken 13.00h skal vi besøke „Englishclub“ her i Antalaha. Den ble startet av noen amerikanere fra fredskorpset og blir nå drevet av ett par lokale unge menn. En av de hadde vi som guide for noen dager siden og han snakket skikkelig bra engelsk. Han underviser engelsk både til store og små og nivået de underviser på er langt høyere enn det en finner visst en besøker en undervisningstime i en av de statlige skolene.

Så. Nok for denne gang. Håper dere alle får en fin dag med masse spennende opplevelser. Egentlig må en bare ta seg litt tid og se seg om, så merker man at det er mye spennende som skjer akkurat der man er, om dere er hjemme eller bort spiller ikke noen stor rolle, så sett dere ned og ta en nærmere titt på alle de små spennende tingene som skjer rundt dere 😃

ellen spinnler, 29.07.2015, antalaha

Gullstøvgekko

Gullstøvgekko

Fody

Fody

Print Friendly
Dieser Beitrag wurde unter Allgemein abgelegt und mit , , , , , , , verschlagwortet. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.