Pangalankanalen

Pangalankanalen er med sine 645 kilometer en av de lengste vannkanalene i verden og renner parallellt langs det indiske havet på østkysten av Madagaskar fra Tamatave (Taomasina) ned til Farafangana.
Under den franske kolonialismen ble denne kanalen bygget i løpet av en 8 års periode (1896-1904) som en „transsportvei“ ned langs kysten og også som forbindelsesledd mellom de naturlige lagunene.
Denne kanalen er veldig viktig for denne regionen da det ikke er mulig å nå mange av de små landsbyene med bil (ingen veier). Kanalen slynger seg gjennom ett landskap av veldig frodig vegetasjon og sanddyner. Noen ganger er det bare få meter som skiller kanalen fra det indiske havet.

Opplev-Madagaskar tilbyr turer (1-2 dager) langs Pangalankanalen fra Nosy-Varika til Mananjary. Underveis treffer vi på mange små landsbyer og har mer enn nok tid til å stoppe underveis for å gå på land. I en liten landsby kan vi ta en nærmere titt på en statue som ingen helt sikkert kjenner historien til. Statuen blir kalt den „hvite elefanten“ og visst en har en god fantasi kan den også ligne litt på en elefant.

[singlepic id=57 w=320 h=240 float=]

 

Print Friendly
Dieser Beitrag wurde unter Allgemein veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.