Med shorts, t-skjorte og sandaler underveis til Madagaskar.

Satt på flyet fra Paris ned til Antananarivo i Madagaskar for noen dager siden og måtte som vanlig smile litt for meg selv når jeg så at det denne gangen, som så ofte ellers var flere ombord i bare t-skjorte, shorts og sandaler.
Kan kanskje hørest greit ut det, med tanke på at flyet skulle ned til Afrika, for der er det jo alltid varmt!
Den gang ei, og spesielt ikke når det er vinter – noe det er her nede når det er sommer oppe i Norge.
Her i Madagaskar kan det bli skikkelig kaldt om vinteren, spesielt oppe i høylandet, med temperaturer ned mot null grader om natta.
Ja tilbake til flyturen. De som satt det på tur ned til „varme Afrika“, hadde heller ikke tenkt på at det ombord i ett fly som regel blir veldig kaldt – også oppe i Europe. Utenfor flyvinduet er temperaturen kaldere enn det noen ganger blir på en skikkelig kald vinterdag hjemme i Norge. Så t-skjorte, shorts og sandaler er for en 10 timers lang flytur garantert ikke det beste reiseantrekket. Derfor ble med gjevne mellomrom pakkerommet over setene åpnet og jakker dratt frem, og de som ikke hadde meg seg jakker, ja de pakket seg så godt de kunne inn i pleddet som alle hadde liggende i flysetet. Men siden jeg som hadde på både, ullskjorte, ulljakke, lange bukser og ett sjal synest det var småkaldt og pakket rundt meg pleddet – så da kan dere tenke dere hvordan de andre veldig lettkledde hadde det 🙂
Men lengre vi kom ned over det afrikanske kontinente steg vel gleden over å snart lande i varmen for de som frøs mest…
…og noen av de tittet ganske rart på meg når jeg dro frem dunjakken fra ryggsekken min før vi gikk av flyet. Kanskje de trodde jeg ikke var klar over hvor vi hadde landet, eller at jeg hadde gått på feil fly fra starten av. Den gang ei.
Ute var det 5-6 grader, så mens de andre ble lettere blåfrossen i de fine sommerklærne sine mens vi gikk over rullebanen smilte jeg for meg selv og tenke stille: „bare en liten titt online ville vært nok til å finne ut hvordan været virkelig er der de skal tilbringe de neste ukene“ 🙂
Ellen. 21.07.2015

Print Friendly
Dieser Beitrag wurde unter Allgemein veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.