Resirkulert aluminium fra Madagaskar

Stephanie kommer opprinnelig fra Ambatolampy, en by i det madagassiske høylandet.
Ambatulampy er kjennt for sine mange små familiebedrifter som produserer aluminiumskasseroller. Disse kasserollene finner en i hvert hjem rundt om i Madagaskar. Samme hvor fattig en familie er så har de minimum en aluminiumskasserolle til å koke Vary (ris) i og nesten alle disse kasserollen har blitt produsert i Stephanies hjemby.
Faren til Stephanie har også en familiebedrift hvor det lages kasseroller og andre husholdsartikkler av omsmeltet aluminium, men her ville ikke datteren jobbe. Så snart hun ble gammel nok og etter endt skolegang begynnte hun og jobbe som guide for europeiske turister. Hun fikk på denne måten sett mye av sitt eget hjemland Madagaskar, noe som ikke mange madagasser har muligheten til. Rett før årtusenskiftet kom hun for føste gang i kontakt med PRIORI og guidet i årene som kom kom flere av PRIORIs kunder rundt om i Madagaskar. Etter at sønnen hennes ble født for snart 10 år siden ville hun jobbe i Antananarivo og så seg om etter nye jobbmuligheter…
…og det var da ideen dukket opp. HVORFOR IKKE PRODUSERE KUNSTHÅNDVERK AV ALUMINIUM?
Hun visste jo hvordan denne omsmeltingsprosessen skulle gjøres, hun visste også at den stadig voksende turiststrømmen gjerne kjøpte souvenirer mens de reiste rundt i Madagaskar, så nå var det bare å hive seg ut i det.
I dag flere år senere kan Stephanie leve godt av denne ideen hun hadde, og i tillegg til at hun kan forsørge seg og familien sin så har hun også flere ansatte som jhjelper henne å få produsert nok varer til alle de fornøyde kundene. Stephanie selv kan nå bruke tiden sin på å kreere nye modeller og er på stadig utkikk etter nye ideer…
…og her spør jeg dere lesere: Har dere noen ideer liggende på lur som dere kan dele med Stephanie? Jeg selv har foreslått at hun kan produsere aluminiumsjuletrær i 3 forskjellige størrelser, da jeg tror dette kan være noe som jeg kan selge videre for henne her i Europa.
Ja dere hørte rett, jeg vil gjerne hjelpe henne med å få kommet inn på det europeiske markedet, slik at hun kan få sysselsatt enda flere i Madagaskar, for er det noe Madagaskar trenger så er det nye arbeidsplasser med gode arbeids og lønnsforhold.
Frem til nå har „alumada“ som firmaet heter spesialisert seg på produksjon av Zebu (kuer) i forskjellige størrelser, skåler, fat, såpekopper, skulpturer og smykker.
Her noen bilder:

alumada1mini

alumada2mini

For de av dere som har lyst til å besøke Stephanie og verkstedet hun har i Antananarivo er jeg gjerne behjelpelig med å formidle kontakt.
Det er også fullt mulig å få satt sammen sine egne smykker med Stephanies hjelp og dere er da garantert at det er ett absolutt unikat dere tar dere med hjem fra en opplevelsesrik ferie i Madagaskar. Senere når smykket blir tatt i bruk vil det minne dere om dette møtet med den unge madagassiske damen som har ett hjerte for Madagaskar og for aluminium.

Print Friendly
Dieser Beitrag wurde unter Allgemein veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.